Unde si microunde

Anual se realizează profituri de peste 100 de milioane de dolari din comercializarea cuptoarelor cu microunde.

Chiar dacă nu veti auzi la televizor vorbindu-se despre efectele negative ale cuptoarelor cu microunde, există unele studii care au reusit să dea la iveală inconveniente demne de luat în seamă. În acest context, am putea spune că există o lume a intereselor si o lume a matematicii. Din lumea intereselor aflăm că se realizează profituri de peste 100 milioane de dolari pe an din vânzarea cuptoarelor cu microunde si a mâncărurilor pregătite la acestea. Sună „apetisant”, parcă nimic nu mai contează... Din lumea matematicii aflăm însă că, dacă punem în balantă profiturile economice si costurile pentru sănătate care se nasc din utilizarea cuptoarelor cu microunde, talerul se va înclina mai mult de partea costurilor, în defavoarea sănătătii.

Bucătarul rău

Principiul cuptoarelor cu microunde este supunerea moleculelor alimentelor la o vibratie de înaltă frecventă, de miliarde de ori pe secundă, ceea ce face ca acestea să se încălzească prin frecare. În procesul de vibrare, moleculele sunt alterate, deformate sau chiar rupte si în acelasi timp apar compusi noi, numiti "componente radiolitice", care nu se găsesc în natură. Procesul se numeste încălzire dielectrică.

Advertisement
https://blacklatteofficial.com/

De fapt, apa continută de alimente se încălzeste. În momentul încălzirii lichidelor în recipienţi cu pereţi netezi, cum ar fi cănile de porţelan, acestea se pot supraîncălzi, ajungând la temperaturi practic egale cu cea de fierbere, însă fără să fiarbă. Fenomenul de fierbere se poate declanşa în momentul în care lichidul este mişcat, de pildă când cana este scoasă din cuptor, sau când se adaugă o linguriţă de zahăr, existând riscul unei „miniexplozii” de lichid şi vapori destul de spectaculoasă dar mai ales periculoasă pentru utilizator. Pentru a contracara acest inconvenient este bine să nu încălzim apă simplă, ci să adăugăm în cană înaintea introducerii în cuptor fie un pliculet de ceai, fie cafea, în functie, bineînteles, de ceea ce pregătim.
Se stie că apa pură de izvor sau apa care nu a fost prelucrată prea mult are moleculele cu orientare levogiră (spre stânga). S-a constatat că orientarea levogiră a moleculelor apei este foarte sănătoasă pentru organism. Apa poluată în schimb, precum si apa încălzită la microunde, are moleculele cu orientare dextrogiră (spre dreapta), cu efecte de îmbătrânire prematură, pierderea vitalitătii, încetinirea activitătilor celulare si chiar cancer.

Consecinţe dăunătoare ale microundelor:
- cataracte capsulare;
- afectarea glandelor sexuale;
- afecţiuni neurologice: senzaţii de oboseală şi iritare, stări de frică, insomnii şi pierderea parţială a memoriei;
- afectarea sistemului circulator;
- activitate redusă a inimii;
- efecte genetice precum afectarea cromozomilor

Efectele alimentelor supuse microundelor:
- pierderea în procent de 60% până la 90% din energia vitală a alimentelor cu accelerarea proceselor de dezintegrare structurală, substantele nutritive elementare sunt alterate, ceea ce duce la boli digestive, metabolice si excretorii;
- legumele şi fructele preparate la microunde pierd până la 97% din substanţele care contribuie la reducerea incidenţei bolilor coronariene;
- scăderea semnificativă a capacităţii organismului de a absorbi anumite vitamine;
- dezintegrarea structurală rapidă a tuturor alimentelor;
- scăderea valorilor hemoglobinei si a colesterolului HDL („Cho bun”); scăderea nivelului limfocitelor, deci si al imunitatii; cresterea nivelului leucocitelor, semn al agresiunii celulelor organismului.
- disfunctionalitati ale sistemului limfatic si deci scăderea imunitătii. Astfel creste riscul aparitiei proceselor neoplazice, în special la nivelul stomacului si al intestinului; de asemenea, creste numarul de celule canceroase din sânge. Apar radicalii liberi (compusi toxici, răspunzători de procesele de degenerare si îmbătrânire), factori care potentează riscul aparitiei cancerului.

Experiment
Microundele nu sunt recomandate pentru încălzirea sticlelor cu lapte pentru copii deoarece se distrug vitaminele si componenta imunologică, în cazul laptelui de mamă. Iarăsi, nu trebuie să folosim materiale plastice în cuptorul cu microunde deoarece acestea emană substante cancerigene când sunt încălzite.
Un experiment simplu, dar grăitor: dacă punem seminte de plante (grâu sau fasole) asezate în două farfurioare pe bucăti de vată si adăugăm într-unul apă obisnuită, iar în celălalt apă încălzită la cuptorul cu microunde si răcită, constatăm că majoritatea semintelor care au fost udate doar cu apă de la microunde nu vor creste aproape deloc si, de fapt, multe dintre ele nici nu vor încolti. Stim că apa înseamnă viată. Concluzia: microundele distrug vitalitatea apei.

Advertisement
Bioveliss Tabs
Verificați cum să pierdeți în greutate
https://bioveliss-tabs.com/ro/