Octombrie 2011

Brumărelul va aduce precipitaţii uneori reci şi slabe cantitativ în prima decadă, cu o continuare binevenită şi în decada a II-a; vreme rece şi foarte rece câteva zile din decada a II-a, la munte vor cădea primii fulgi de nea. Treptat vremea se va răci în perioadele 14-16 si 22-24. Precipitaţiile vor cădea cu precădere în sudul României, rar în Transilvania, unde este posibilă apariţia lapoviţei. Presiunea atmosferică va fi scăzută în mare parte din lună, iar vremea se va răci brusc în partea a II-a a decadei 10-20 în aproape toată ţara; octombrie va fi una din lunile cu umiditatea cea mai crescută din 2011.

Vreme de praznic:

(†)Acoperamântul Maicii Domnului (Sâmbătă, 1): răcire uşoară, cu posibilitatea de precipitaţii reci, mai abundente în sudul României.
(†)Cuvioasa Parascheva (Vineri, 14): vreme în general plăcută, cu atmosferă încărcată, umiditate ridicată, rece la munte, unde pot cădea ninsori slabe; vremea se va răci accentuat în perioada 16-17.
(†)Sfântul Evanghelist Luca (Marţi, 18): vreme stabilă pentru o perioadă scurtă, cu o uşoară răcire.
(†)Sfântul Dimitrie Izvorâtorul de Mir (Miercuri, 26): cer în mare parte acoperit, dar răcirea accentuată se va produce abia la finalul lunii, când vor apărea brume geroase.

Advertisement
Bioveliss Tabs
Verificați cum să pierdeți în greutate
https://bioveliss-tabs.com/ro/